Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Stat-X blussysteem: de voordelen

Het Stat-X blussysteem en blusmiddel biedt diverse voordelen, in de PDF wordt dit toegelicht. Hieronder ziet u alle voordelen op een rij. PDF Stat-X Your Choice

De geautoriseerde adviseurs gebruiken hierbij een speciaal voor dit doel ontwikkeld computerprogramma. Dit programma maakt de berekening op basis van afmetingen, niet-afsluitbare openingen, brandklasse, en andere factoren. Protec installeert en onderhoudt het blus- en brandmeldsysteem. Indien nodig dan kan Protec het systeem later eenvoudig aanpassen.

 

Geschikt voor UL-brandklasse A, B, C te vergelijken met de Europese EN-2 brandklasse A, B, C het Stat-X aerosol blussysteem is daarnaast getest door deze keuringsinstanties.

Stat-X aerosol bluseenheden worden in de te beschermen ruimte of object gemonteerd, hierdoor is het mogelijk te detecteren en te blussen bij de bron. In deze video is te zien dat Stat-X in een motorcompartiment van een bus is gemonteerd en daar een brand blust. 

Stat-X blust voordat brand de kans heeft zich uit te breiden of over te slaan. Veel schade is hierdoor te voorkomen. Een kleine hoeveelheid Stat-X blust al een relatief grote ruimte. Hier is te lezen waarom stat-X zo effectief werkt.  
De werking berust op hetzelfde principe als de meeste blusgassystemen. Het blussend vermogen van Stat-X is zelfs 5x effectiever dan de meeste blusgassen. Stat-X is gekeurd door diverse certificeringsinstanties.

De Stat-X bluseenheid staat niet onder druk. De eenheid bevat een vaste blusstof die pas na activering wordt omgezet in aerosol. 

(bespaar op bouwkundige voorzieningen en vloeroppervlak)
De Stat-X bluseenheid is snel te monteren en ultra compact, daardoor wordt waardevolle vloerruimte bespaard. De grootste Stat-X eenheid heeft een afmeting van slechts 267x203 mm (h x Ø). Het Stat-X blussysteem onderscheidt zich van de conventionele blussystemen doordat werktuigbouwkundige voorzieningen niet noodzakelijk zijn. 

Stat-X blusaerosol is veilig voor mens, milieu en apparatuur. Stat-X tast de ozonlaag niet aan en heeft geen effect op de opwarming van de aarde. (ODP=0, GWP=0)
Testen uitgevoerd door NASA en U.S. Department of Defense tonen aan dat Stat-X zeer effectief kan worden -toegepast bij geavanceerde apparatuur. De afzetting van de aerosol na blusactivering is verwaarloosbaar. In standaard berekende concentraties vormt blusaerosol geen enkel gevaar voor de gezondheid. Stat-X is gekeurd door diverse certificeringsinstanties. Stat-X ontrekt geen zuurstof aan de lucht. 

Stat-X blusearosol onttrekt geen zuurstof aan de lucht. Stat-X is uitgebreid internationaal getest. Daarnaast zien organisaties waarbij veiligheid van groot belang is Stat-X als een belangrijk blusmiddel zoals NASA en ministerie van defensie van de VS. Stat-X is o.a. gecertificeerd volgens: ULC, CSIRO, MCA, ECB, ABS, NFPA 2010 Standard for Fixed Aerosol Extinguishing Systems, UL 2775 (ex15004).

Na activering is het weer operationeel krijgen van het systeem een kwestie van minuten. De vervanging van een geactiveerde bluseenheid is zeer eenvoudig.

Stat-X-eenheden hebben een levensduur van minimaal 10 jaar(UL), zijn zeer onderhoudvriendelijk (lage kosten) en eenvoudig te verplaatsen. De eenheden hebben een robuuste RVS-behuizing.
Het simpele “plug en play” zorgt voor universele toepasbaarheid. Neem contact op met de adviseurs van Protec om te zien hoeveel u met Stat-X bespaart voor een specifiek te beveiligen object. 

Stat-X is onderhoudsarm. De onderhouder hoeft alleen maar de bevestiging, van de montagebeugel, en de elektrische aansluiting te controleren. Daarnaast is het nodig om af en toe na te kijken of de ruimte/het object is gewijzigd ten opzichte van capaciteitsberekening uit het verleden. Indien nodig is het eenvoudig om extra Stat-X-eenheden bij te plaatsen. Daarnaast heeft Stat-X een lange levensduur

Stat-X-systemen zijn compact en eenvoudig te monteren (bespaar op bouwkundige voorzieningen en vloeroppervlak), hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsvriendelijk. Dit maakt Stat-X een doelmatig en voordelig blussysteem.

  • Activering bij 70⁰C, 95⁰C en 123⁰C of door handbediening
  • Automatisch (zelfstandig) werkende eenheden
  • Geschikt voor schakel of verdeelkasten en ruimten van 0,5m³ tot 8m³