Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Blussystemen

Stat-X is er als blussysteem en draagbare First Responder brandblusser. Stat-X brandblussystemen kennen elektrisch en thermisch activeerbare bluseenheden. De elektrische activeerbare eenheden worden aangestuurd door het brandmeldsysteem. De thermische eenheden werken zelfstandig en hebben een ingebouwde thermische branddetector. Daarnaast zijn er de First Responders, dit zijn draagbare aerosol-brandblussers om in het vuur te werpen.

Elektrisch blussysteem

Het elektrisch activeerbare Stat-X blussysteem blust nadat deze worden geactiveerd door een (Protec-) brandmeldsysteem (die de brand detecteert). De eenheden variëren van 30g tot 2500g.

gallery_link

electrisch_171x181b

Thermisch blussysteem

De thermische te activeren bluseenheid is een zelfstandige eenheid. Deze eenheid heeft een eigen detectiemechanisme zodat een aanvullend brandmeldsysteem niet nodig is.

gallery_link

thermischl_0144_3_shot_brass-cut-out_lo_res

Brandblusser First Responder lichtgewicht

De First Responder is een handzame draagbare Stat-X-brandblusser om in het vuur te werpen. Deze brandblusser bevat het hetzelde aerosol-blusmiddel als de vaste Stat-X blussystemen.

gallery_link

First_responder_171x181_2

PBN/DECU3 bluscentrale

De PBN/DECU3 is een krachtige, compacte brandmeld- & bluscentrale specifiek ontwikkeld voor de brandbeveiliging van schakelkasten, objecten en kleine ruimten.

gallery_link

DECU3-171x181

FS12 bluscentrale

Het FS12-systeem is een DNV (Det Norske Veritas) goedgekeurd marine brandmeld- & blussysteem. Het ontwerp van het FS12-systeem is gebaseerd op de in de IMO MSC.1/Circ.1270 gestelde eisen. 

gallery_link

FS12-MAIN_171x181