Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
 • Detecteren en blussen bij de bron
 • Onttrekt geen zuurstof
 • Blust snel en effectief
 • Veilig voor mens, milieu en inventaris
 • Onderhoudsarm, lange levensduur
 • Gemakkelijk en snel te monteren

Brandbeveiliging met Stat-X blusmiddel

Brandbeveiliging kan volledig verzorgd worden door blussystemen met Stat-X blusmiddel. Thermische activeerbare Stat-X blussystemen van Protec Brandbeveiliging kunnen de brand zowel detecteren als blussen. U kunt ook kiezen voor elektrisch activeerbare bluseenheden die worden aangestuurd door het brandbeveiligingsysteem. Het blussend vermogen van het Stat-X blusmiddel is zeer hoog. Het blusmiddel onttrekt geen zuurstof aan de ruimte en is veilig voor mens, dier, milieu en inventaris.

 

Veiligheid mens, apparatuur & milieu

Testen uitgevoerd door NASA en U.S. Department of Defense tonen aan dat Stat-X blusmiddel zeer effectief is voor de brandbeveiliging van geavanceerde apparatuur. Tevens blijkt uit deze testen dat het Stat-X blusmiddel niet ­schadelijk is voor de gebluste apparatuur. De ­afzetting van het blusmiddell na blusactivering is ­verwaarloosbaar.

 

Ventileren

Doordat  de ultra fijne Stat-X-deeltjes kleiner zijn dan 2 micron blijft het blusmiddel zeer lange tijd opgelost in de lucht. Het blusmiddel is na blussing ­eenvoudig te ­verwijderen door de ruimte goed te ­ventileren. De bluseenheid kan direct na activatie worden vervangen zodat de brandbeveiliging weer optimaal is.

Brandbeveiliging tegen lage kosten

Het blussysteem onderscheidt  zich met name van de conventionele blussystemen doordat voor de brandbeveiliging geen werktuigbouwkundige voor­zie­ningen noodzakelijk zijn. Het blussysteem wordt in de te beschermen ruimte of object gemonteerd, hierdoor is het mogelijk brand te detecteren en te blussen bij de bron.

De bluseenheid is ultra compact en daarmee wordt ook waardevolle vloerruimte bespaard.
De blussystemen hebben een lange levensduur zijn zeer onderhoudvriendelijk (lage kosten) en eenvoudig te verplaatsen.
Het simpele “plug en play” systeem zorgt ervoor dat de brandbeveiliging snel op het hoogste niveau is.

 

Blusmiddel toepassingen

Het blusmiddel is zeer geschikt voor toepassing in besloten ruimten zoals:

 • Schakel- en verdeelruimten of kasten
 • Controlekamers voor processen
 • CNC machines
 • Machinekamers, boegschroefruimten op schepen
 • Transportsector, bijvoorbeeld de auto, bus, tram en trein
 • Ruimten voor industriële apparatuur
 • Opslagplaatsen voor brandbare ­vloeistoffen
 • PGS-15 ruimten
 • Serverruimten
 • Energiecentrales

 

Brandbeveiliging met detectie en blussen bij de bron

Protec Brandbeveiliging heeft zich als ontwikkelaar en ­fabrikant gespecialiseerd in het ­detecteren van brand en het activeren met een blussysteem dat gebruik maakt van aerosol blusmiddel. ­Hiervoor beschikt Protec Brandbeveiliging over geavanceerde detectietechnieken en ­speciaal ontwikkelde stuurtechnologie, die tevens de activeringmechanismen en ­bekabeling van het blussysteem bewaken.

 

Neven- en bedienpanelen

De branddetectiecomponenten worden aangesloten op een brandmeld-bluscentrale. Deze verzorgt de sturing naar andere  brandbeveiligingsinstallaties en ventilatie- of koelsystemen. Het systeem kan tevens worden voorzien van neven- en bedienpanelen. Bedienpanelen zijn uitgerust met signalering, activering- , uitschakel- en uitstelfuncties.

 

Eenvoudige bediening brandmeldcentrale

De Protec centrales kenmerken zich door eenvoudige bediening en heldere informatie­weergave. Hierdoor kan in geval van een calamiteit de gebruiker de juiste ­beslissing nemen. Protec’s  branddetectie-­blussystemen, van klein en eenvoudig tot zeer groot en complex, zijn uitgerust met eenduidige en gebruiksvriendelijke ­bediening.

 

Brandmeldsystemen & Programmeren

Alle brandmeldsystemen zijn voorzien van de ­relevante NEN-EN goedkeuringen en zijn vrij ­programmeerbaar, met als doelstelling te komen tot de meest effectieve oplossing voor de brandbeveiliging.