Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Aerosol blusmiddelen

Stat-X is een aerosol blusmiddel. Deze blusmiddelen stoppen de verbrandingsreactie op moleculaire basis en ontrekken geen zuurstof aan de ruimte.
Stat-X bevindt zich in een robuuste RVS-behuizing.

Blusprincipe

Stat-X aerosol blusmiddel stopt de verbrandingsreactie op moleculaire basis, door vrije radicalen te binden, zonder het zuurstofgehalte te verlagen.

gallery_link

blusprincipe_171x181_d

Bluseenheid

De Stat-X bluseenheid bestaat uit een hermetisch afgesloten RVS ­behuizing voorzien van het blusmiddel (als een vaste stof). Daarnaast is er een draagbare first responder brandblusser verkrijgbaar.

gallery_link

bluseenheid_171x181_f

Brandbeveiliging

De brandbeveiliging kan in veel gevallen volledig verzorgd worden met de Stat-X bluseenheden. Thermische activeerbare eenheden met Stat-X blusmiddelen kunnen de brand zowel detecteren als blussen. U kunt ook kiezen voor elektrisch activeerbare eenheden met Stat-X blusmiddelen die worden aangestuurd door de brandmeldcentrale. Het blussend vermogen van het Stat-X blusmiddelen is zeer hoog. Stat-X blusmiddelen onttrekken geen zuurstof aan de ruimte en zijn veilig voor mens, dier, milieu en inventaris. Hiermee zorgen de Stat-X bluseenheden van Protec Brandbeveiliging voor optimale brandpreventie.

gallery_link

electrisch_171x181b