Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Vervoer

Aerosol blusmiddelen zijn ideaal om brand te bestrijden in vervoersmiddelen. Voertuigen, schepen en treinen lopen vooral risico op brand in het motorcompartiment door olie, brandstoflekkage en kortsluiting. Transportmiddelen staan bloot aan schokken en trillingen en vragen daarom om een robuust blussysteem zoals Stat-X. Wereldwijd beveiligen Stat-X blusmiddelen diverse transportmiddelen van autobus tot zeeschip, van trein tot mobiel lanceerplatform van NASA. Diverse autoriteiten hebben daarom Stat-X gekeurd voor het gebruik in transportmiddelen. 

Voertuigen

Brand in een voertuig ontstaat meestal door kortsluiting en in enkele gevallen door een brandstoflek.

gallery_link

vervoer_voertuigen_171x181

Schepen

Blussystemen met Stat-X zijn zeer geschikt voor schepen, het blusmiddel is licht en compact. Stat-X beschikt over de certificaten die nodig zijn om dit blusmiddel toe te passen op schepen. Brand op schepen ontstaat meestal door kortsluiting of oververhitting. Brand op een schip kan gemakkelijk uitbreken in de generator of de machinekamer door de combinatie van brandstof en elektriciteit. Een blusmiddel dat direct blust bij de bron is daarom belangrijk.

gallery_link

vervoer_schiprood_171x181_2

Treinen

Treinen staan constant bloot aan trillingen, stof en grote veranderingen in vochtigheid en temperatuur. Het risico op brand in treinen is hoog bij een groot aantal onderdelen.

gallery_link

vervoer_treinen_171x181