Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Industrie

Schakelkasten, productieruimten en CNC-machines hebben een hoog risico op brand. Aerosol blussystemen kunnen schade door brand in industrieele objecten sterk beperken. De combinatie van oververhitting, kortsluiting en brandbare stoffen vormen een brandrisico in de industrie. Dit kan tot grote schade aan apparatuur leiden en vertraging in de productie veroorzaken. Stat-X bluseenheden zijn compact zodat deze in schakel- en verdeelkasten en machines zijn aan te brengen om branden te doven.

Industriƫle ruimten

Industriële bedrijven lopen brandrisico in o.a. apparatuur, computers en technische ruimtes.
Door de aanwezigheid van elektronische apparatuur zoals computers lopen procescontrole-ruimten brandrisico. Brand wordt hier veroorzaakt door kortsluiting of oververhitting.

gallery_link

industr-ruimte_171x181

Schakel- en verdeelkasten

Blusmiddel van Stat-X voorkomt dat brand in schakelkasten een uitslaande brand wordt. Schakel- en verdeelkasten dragen een hoog brandrisico door de kans op kortsluiting en oververhitting. De kans dat er brand uitbreekt in een schakel- en verdeelkast is aanzienlijk doordat het een knooppunt van stroom is. Stat-X-eenheden zijn compact en daardoor gemakkelijk te installeren in schakel- en verdeelkasten.

gallery_link

schakelkasten_171x181

CNC-machines

In CNC-machines worden meestal koelmiddelen op oliebasis gebruikt. Helaas zijn deze oliesoorten brandbaar en gevoelig voor brand met vlamoverslag(flash fire).

gallery_link

CNC_171x181