Lithium Ion batterijen verboden in vliegtuigen

NU.nl meldt dat de Verenigde Naties (VN) het vervoeren van oplaadbare lithium-ion batterijen verbieden in het laadruim van passagiersvliegtuigen vanwege brandgevaar: “Passagiers mogen apparaten

>> lees verder >>
  • Detecteren en blussen bij de bron
  • Onttrekt geen zuurstof
  • Blust snel en effectief
  • Veilig voor mens, milieu en inventaris
  • Onderhoudsarm, lange levensduur
  • Gemakkelijk en snel te monteren

Applicaties

Het Stat-X blusmiddel is geschikt voor vele toepassingen. Het Stat-X blussysteem kan het brandrisico in onderstaande bedrijfstakken drastisch verlagen tegen een relatief geringe investering. 

Vervoer

Brand in een voertuig ontstaat meestal door kortsluiting en in enkele gevallen door een brandstoflek. Branden in motorcompartimenten van bijvoorbeeld mijnbouwvoertuigen, vrachtwagens, touringcars en stadsbussen zijn veilig en snel te blussen met Stat-X-aerosol blusmiddel.

gallery_link

home_vervoer

Industrie

Industriële bedrijven en procescontrole-ruimten lopen brandrisico door o.a. elektronische apparatuur.
In CNC-machines worden meestal koelmiddelen op oliebasis gebruikt. Helaas zijn deze oliesoorten brandbaar en gevoelig voor brand met vlamoverslag(flash fire).
Stat-X-blusmiddel blust veilig en snel in industriële toepassingen en biedt daarbij vele voordelen.

gallery_link

home_industrie

Opslag - Archief

De schade van brand kan enorm zijn in ruimten met brandbare materialen zoals archieven, PGS-15-ruimten en chemische opslagfaciliteiten.
Stat-X-aerosol-blusmiddel blust brand in opslag en archief snel en veilig nog voordat deze overslaat.

gallery_link

home_opslag

Energie

De schade door brand in een elektriciteitsnetwerk kan enorm zijn. Brand door kortsluiting kan vele oorzaken hebben. Denk hierbij aan kabels, aansluitingen, schakelaars, transformatoren en energiecentrales. Blussystemen van Stat-X kunnen hier grote schade voorkomen.

gallery_link

windmolen_171x181_3

Telecom

Telecommunicatiebedrijven hebben veel baat bij het Stat-X-blusmiddel om branden te bestrijden in geconditioneerde telecomruimten en schakelkasten.

gallery_link

home_telecom